Promocje
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
1 845,00 zł 1 500,00 zł
szt.
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
1 845,00 zł 1 500,00 zł
szt.
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
1 845,00 zł 1 500,00 zł
szt.
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
1 845,00 zł 1 500,00 zł
szt.
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej w Krakowie Kurs
1 845,00 zł 1 500,00 zł
szt.

KURS KELNERSKI w Krakowie

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 430,50 zł 430.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: OGNIOTECH
Kod produktu: 5A5C-459CB

Opis

Zapraszamy na Kurs kelnerski w Krakowie ul.Tadeusza Lehra Spławińskiego 2

Kurs obejmuje 32 godziny zajęć teoretyczno-praktycznych w ciągu 3-4 dni. Zajęcia i wykłady odbywają się w grupie  do 15 osób w sali w pełni przystosowanej do prowadzenia szkoleń zgodnie z ramowym programem kursu.

Zawód kelner


- Obowiązki i wizerunek profesjonalnego kelnera


- Praca w zespole kelnerskim


- Zasady bezpieczeństwa

 

- System obsługi w zakładach gastronomicznych

Przygotowanie stanowiska pracy


- Higiena pracy


- Kultura osobista i etyka zawodowa kelnera


- Wyposażenie zawodowe kelnera


- Relacja kelner- kucharz

Obsługa Gości restauracyjnych


- Powitanie


- Serwis


- Podziękowanie i pożegnanie Gości


- Obsługa z prawej strony klienta


- Obsługa z lewej strony klienta

Style obsługi:

- serwis francuski

- Rosyjski

- Angielski

- Amerykański

 
Prezentacja zastawy stołowej


- Prawidłowe dobieranie sprzętu do charakteru potrawy i napoju
- Nakrywanie do stołu

Profesjonalne nakrywanie do stołu
- Techniki składania, rozkładania i zdejmowania obrusów
- Zmiana obrusów w obecności gości

Technika noszenia naczyń:

 

- Nadchwyt

- Podchwyt

- Na płaskiej dłoni

- Na serwetkach kelnerskich

- Na tacy.

Techniki noszenia tac:

- Właściwe chwyty tac

- Układanie naczyń na tacach

- Zasady obciążania

- Przenoszenie naczyń

- Wykorzystanie wózka kelnerskiego.

Organizacja i techniki obsługi przy serwowaniu posiłków
- Zasady podawania zup i dań zasadniczych
- Techniki serwowania śniadań
- Zasady obsługi przy podawaniu przekąsek i deserów

Techniki podawania napojów bezalkoholowych:
- Sposoby sporządzania kaw
- Profesjonalne serwowanie herbaty
- Podawanie soków, drinków bezalkoholowych

Techniki podawania napojów alkoholowych
:

- Przegląd i charakterystyka ważniejszych marek

Dobór alkoholi do potraw:

- Temperatura i normy podawania

- Przegląd i charakterystyka

Zbieranie zastawy stołowej po konsumpcji:
- Zbieranie talerzy po konsumpcji
- Zbieranie zastawy stołowej na tacę

Organizacja przyjęć okolicznościowych:


- Przygotowanie sali
- Nakrywanie i dekoracja stołów
- Dobór serwisu
- Techniki obsługi gości

Systemy rozliczeń kelnerskich:

- System bloczkowy

- francuski

- Półfrancuski

- Kas kelnerskich

Sprzedaż sugestywna


- Zwiększenie obrotów restauracji i poziomu zadowolenia klienta
- Typologia klientów i metody współprac
- Zachowanie w sytuacjach problematycznych
- Sposoby na wyższe napiwki

Zachowanie w sytuacjach problematycznych:

- Kategorie uwag zgłaszanych przez klientów:

   - Nieporozumienie

     - Reklamacja       

- Zasady kulturalnego przyjmowania reklamacji
- Odpowiadanie na zgłoszone przez klienta uwagi

  • W części teoretycznej i praktycznej każdy z uczestników kursu wykonuje różne animacje i inscenizacje poszczególnych typów zdarzeń losowych na przykładzie codziennego życia aby w pełni przyswoić wiedzę na temat podstaw sztuki kelnerskiej w miejscu pracy zgodnie z w/w tematami.
  • Uczestnicy kursu mają do dyspozycji stanowisko z pełnym wyposażeniem określonym w programie ramowym.

Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowany zespół wykładowców, instruktorów i trenerów z przygotowaniem pedagogicznym oraz danej dziedziny tematycznej z wieloletnim stażem i praktyką zawodową związaną typowo z wykonywaniem pracy baristy, bhp, ppoż, pierwszą pomocą przedmedyczną w skład których wchodzą:

- certyfikowani kelnerzy

- czeladnicy w zawodzie kuchmistrzostwo

- inspektorzy bhp

 

Osoby które ukończą kurs z wynikiem pozytywnym otrzymują:
Zaświadczenie o ukończeniu kursu kelnerskiego dodatkowo każdy z uczestników otrzymuje: materiały dydaktyczno-szkoleniowe.

 

Cena kursu obejmuje:

  • udział w zajęciach stacjonarnych: teoretyczno-praktycznych
  • konsultacje, porady
  • autorskie materiały dydaktyczne-pomocnicze
  • ubezpieczenie NW
  • zaświadczenie imienne o ukończeniu kursu (opcjonalnie za dopłatą zaświadczenie          w języku angielskim lub niemieckim).

Warunki przyjęcia na kurs:

  • ukończone 18 lat
  • wykształcenie podstawowe lub gimnazjalne
  • posiadanie obywatelstwa polskiego lub obywatelstwa innego państwa członkowskiego UE, Konfederacji Szwajcarskiej lub państwa członkowskiego EFTA
  • pełna zdolność do czynności prawnych
  • zdolność psychofizyczna do wykonywania zadań, stwierdzona orzeczeniami lekarskim i psychologicznym, których ważność nie upłynęła
  • wypełniony i przesłany formularz zgłoszeniowy

Proponowane terminy rozpoczęcia kursu: Uzgodnimy po zebraniu min 6 chętnych

Cennik kursu

Cena kursu dla jednej osoby:

350zł

Dzienne zakwaterowanie ze śniadaniem dla jednej osoby:

65 zł

Istnieje możliwość zakwaterowania dniu poprzedzającym rozpoczęcie kursu.

Na szkolenia obowiązuje 23 % VAT od: 01.01.2011r.

Kursy, szkolenia prowadzone są w sali mieszczącej się w budynku Zajazdu „Pasterniki” z pełnym kompleksem sanitarnym , w pełni przystosowanej do celów szkoleniowych (nagłośnienie, projektor, ekran mobilny), która może pomieścić jednorazowo w komfortowych warunkach 35 osób.

 

Dla grup zorganizowanych 10 osobowych wysokie rabaty cenowe oraz możliwość przeprowadzenia szkolenia i egzaminu w dowolnym miejscu województwa małopolskiego po wcześniejszym ustaleniu szczegółów i terminu realizacji. Bezpłatny kurs dla osoby zgłaszającej grupę minimum 8 osób
Minimalna grupa 6 osób aby rozpocząć kurs
Opłatę za kurs lub zaliczkę w kwocie 150zł proszę wpłacić na nr konta firmy: OGNIOTECH 14 dni przed rozpoczęciem kursu w celu dokonania z naszej strony końcowej rezerwacji.

Nr konta: 50102055581111192646200063

lub przez sklep poprzez "włóż do koszyka"

Ilość miejsc ograniczona. Rekrutacja trwa cały rok ZAPRASZAMY !!!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl